IMG_7224

Zes wereldtitels, drie zilveren en zes bronzen medailles is de oogst van een week wereldkampioenschappen zwemmen in het Schotse Glasgow. Marc Evers, Magda Toeters, Summer Mortimer, Chantalle Zijderveld en Lisette Teunissen kroonden zich een jaar voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro tot wereldkampioen in het Schotse water. Lisette Teunissen greep zelfs twee wereldtitels en zwom drie wereldrecords.

Evers, Toeters, Mortimer, Zijderveld en Teunissen weten met hun wereldtitels twee dingen nagenoeg zeker. Er ligt een ticket klaar naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en staan in alle scoutingboekjes als kampioenskandidaat omcirkeld. Evers, Teunissen en Mortimer kennen de smaak van paralympisch goud en trekken bovendien als titelverdediger naar Brazilië. Voor Magda Toeters en Chantalle Zijderveld is het de beste van de wereld zijn nieuw. De veertienjarige Zijderveld staat volgend jaar voor haar paralympisch debuut, maakt een goede kans op paralympisch goud en kan daar mee haar nog zo jonge topsportcarrière op zeer jonge leeftijd reeds vervolmaken. Zijderveld is een klasse apart op de schoolslag en pakte naast haar wereldtitel in Glasgow, vorig jaar in Eindhoven al de Europese titel.

De toekomst van het Nederlands paralympisch zwemmen ziet er sowieso veel belovend uit. Bondscoach Mark Faber en zijn trainersstaf hebben de beschikking over een vaste kern van succesvolle, ambitieuze en zeer jonge zwemmers. Chantalle Zijderveld is met haar veertien jaar een extreem jonge wereldkampioene, maar zij is niet de enige scholier die de smaak van succes kent. In Glasgow kwamen ook Sanne Hofman, Lisa Kruger en Sterre Veerman, respectievelijk dertien, veertien en vijftien jaar oud sterk voor de dag met vierde en vijfde plaatsen. Ook zij hebben zonder meer de mogelijkheid om op jonge leeftijd al bij de beste te horen.

FacebookTwitterWhatsAppBlogger PostLinkedInGoogle+PinterestDelen

Over auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Jan Willem Buijs

1989 - Amsterdam – Halfzijdig verlamd, maar niet verlamd door het leven – Heb een grote passie voor sport, de paralympische in het bijzonder. Wil graag helpen de paralympische sport naar een hoger plan te tillen – Ambitieuze journalist- Hardloper

Laat een reactie achter

We houden je e-mail adres geheim. Verplichten velden zijn gemarkeerd als *